Meld deg på – her har du sjansen å vise at du er best blant de lokale spillerne!

Vi lover fine premier til vinnerne av sesongen 2024, som avsluttes i juni.

Tar du utfordringen?

Seriespill

Slik fungerer det

Lagene er inndelt i divisjoner, der hver divisjon kan ha mellom 6 og 10 lag, avhengig av antall lag som deltar. Man møter hvert lag en gang. Matchtiden er 90 minutter inklusive maks fem minutters oppvarming på banen. (det anbefales å varme opp før du går på banen)

Det settes opp faste tider for gjennomføring av kampene. Mandager og tirsdager kl 16.30-23.00.

SPILLREGLER

• Kampene spilles i 3 fulle sett, med tiebreak ved 6-6 i hvert sett.

• Kampene spilles med Golden Point. Dvs. Avgjørende ball ved 40-40. (Mottaker velger side serven skal tas i mot på)

• Alle tre settene skal spilles og alle tre settende gir poeng. Når tiden er ute er kampen over.

Da gjelder følgende:

• Dersom ett av lagene leder med 2 game eller mer, får det laget settet.

• Dersom ledelsen er mindre enn 2 game til ett av lagene deles poenget for det settet på begge lag. Altså 1 poeng til hvert lag.

• Sidebytte skjer etter hver sett.

• Om ett lag gir opp kampen pga skade, ikke dukker opp eller lignende, vinner motspilleren matchen. Kampresultatet blir da at det vinnende laget vinner kampen med resterende game som er igjen å spille. Eksempelvis Lag 1 leder med 6-3, 1-1 og Lag 2 får en skade og ikke kan fortsette. Da vinner Lag 1 kampen med 6-3, 6-1, 6-0.

• Når tiden er ute regnes ikke påbegynt ball, ufullstendig game, eller tie-break.

POENGREGNING

3 -0 i sett 6 – 0 i poeng, 2-1 i sett 4 – 2 i poeng,  1-1 i sett og ledelse (med minst 2 game) i 3:e 4 – 2 i poeng,  1-1 i sett og like eller ledelse (med mindre enn 2 game) i 3:e sett gir 3 – 3 i poeng.

Ved W.O. (Walkover) tildeles laget som kunne spille 6 poeng som ved en 3-0 seier.

GENERELLE REGLER

• Alle kamper skal være ferdigspilte og registrerte innen siste dato for omgangen.

• Skulle en kamp flyttes uten at den kan spilles innen siste dato, kommer W.O til å gis mot laget som avbookede ordinær matchtid. I tilfeller hvor ny kamp bookes opp og alle er overens om den nye tiden er det ut i fra den nye tiden denne regelen gjelder.

• Betaling skjer innen premiere-matchen i resepsjonen.

• Rapportering av resultatet skjer av vinnende lag. Er resultatet ikke lagt inn før siste angitte dato, så kommer resultatet registreres slik at begge lag får 0 poeng. Ved W.O er det vinnernes ansvar å registrere seieren.

SERIEAVSLUTNING

Ved samme antall poeng avgjøres slutt-tabellen i henhold til følgende:

• Innbyrdes oppgjør

• Hvem som har vunnet flest GAME

FLYTTING MELLOM DIVISJONENE – VED AVHOPP ELLER FRAFALL

Ved tilfeller hvor det åpnes en luke i serien på grunn av avhopp eller lignende gjelder følgende. I første omgang kan Pro padel velge å sette inn et nytt lag eller flytte et eksisterende lag som bedømmes å være «feilplassert». Skulle noen av disse alternativene ikke anvendes, kommer nedenliggende prioritering anvendes;

1. Prioritering – Laget på plass 1 i underliggende divisjon blir tilbudt plassen

2. Prioritering – Laget på plass 2 i underliggende divisjon blir tilbudt plassen

Pro Padel forbeholder seg retten til å fravike reglementet i spesielle tilfeller. Pro padel etterstreber alltid et så godt serie-miljø som mulig. For å nå dette trenger vi å ha retningslinjer som gjelder for alle, hva gjelder regler for flytting av kamper, W.O og reserver.

RESERVESPILLERE

Det er kun mulig å flytte eller endre tidspunkt på maks en av dine kamper per omgang. Hvis dere trenger å flytte flere ganger har dere mulighet å ta inn en reserve spiller, eventuelt må dere levere WO.

Ved tilfeller hvor en fra laget ikke kan stille, kan laget velge å ta inn en reserve. Laget bestemmer selv hvilken reserve som skal tas inn. Reserven får IKKE spille i en høyere divisjon eller være tydelig/åpenbart bedre enn den ordinære spillerne, med mindre motstanderlaget aksepterer spilleren på forhånd.